puur onthaasten

Vervolgtraining Mindfulness + ( ACT)

Mindfulness+ (ACT)

Dit is een vervolgtraining die volgt op de basistraining mindfulness.

Het ontwikkelen en vergroten van een mindfulle levenshouding in je werk en prive gaat een stap verder dan de basistraining. In deze nieuwe vervolgtraining ga je na wat jouw persoonlijke waarden zijn en van daaruit maak je een plan om hier toegewijd aan te werken. Het resultaat is dat je je leven zo vormgeeft dat het past bij wie je werkelijk bent en wilt zijn zowel in je werk als prive. Ook binnen je huidige baan.

Er wordt gewerkt vanuit  een combinatie ACT (Acceptance and Commitment Training) en mindfulness. Net als mindfulness is  ACT  een methode die wetenschappelijk onderzocht is en heeft bewezen  dat het je levensgeluk, vitaliteit en passie vergroot.

Ik ervaar  de ACT training zelf als zeer diepgaand en luchtig tegelijk, een mix tussen mindfulness en oplossingsgericht coachen.  Het sleutelwoord is: acceptatie. (hoe kan het ook anders gezien de titel). Ondanks het serieuze karakter vergroot het direct de levensvreugde.

Voor wie?

Na het volgen van een mindfulnesstraining kan het zijn dat het je gelukt is om je leven een wending te geven. Het besef en de techniek om het leven af en toe te vertragen en zelfs even stil te zetten, heeft je af en toe doen ervaren dat er geen zorgen  in het hier en nu zijn.

Geen gedachten over het verleden: ‘had ik maar, of stom dat ik dat zo gedaan heb

Geen gedachten over de toekomst: ‘Dat moet ik allemaal nog doen, ik ga het niet redden, ik moet niet vergeten om…

Wel: het horen babbelen van collega’s in de gang, de geur van een gevulde koek, de zon die schijnt en af en toe verdwijnt, de stoel waar je in zit en waar je in kunt rusten, het boze gezicht van een klant/collega/gezinslid, de spanning in je schouders, en het ontspannen gevoel van ze laten zakken, de adembeweging in je lichaam, het verdriet wat je voelt, of het plezier wat er in je is……………de nasmaak van de lunch, het borrelen van je darmen….. dit alles zoals het is…..zonder oordeel …alleen aanwezig in het moment.

Tijdens en vlak na de training lukt het vaak wel om mindfulle momenten in te bouwen in je dagelijks leven. Voor je het weet leef je weer in de oude sleur en gebruik je de mindfulnesstechnieken voor als je gestresst thuis komt, of voor het slapen gaan om te kunnen ontspannen.

Mindfulness wordt dan gebruikt als techniek en als truc om overeind te blijven in ons hectische leven en hierin te ontspannen. Herkenbaar?  Zo gaat het leven gewoon, zo zijn wij mensen, we pakken de draad weer op waar we gebleven waren. Maar er is meer met een mindfulness houding mogelijk om zelf de richting en de volheid van je leven en je werk te bepalen.

Praktische informatie:

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. In kleine groep (4 ) personen kost de training € 250 per deelnemer.

Individueel: € 480  ( 6 x € 80) (particulier incl BTW)

Zakelijk tarief: € 480 excl btw

Lukt het je niet om dit ineens te betalen, maar ben je erg gemotiveerd dan is betaling in termijnen geen probleem. 

 

Tagwolk