puur onthaasten

Vergoeding zorgverzekering en werkgever

Vergoedingen

De werkgever zal moeite doen om  te voorkomen dat een werknemer langdurig ziek wordt Het geven van een in-company mindfulnesstraining ter voorkoming van ziekte-uitval of het vergoeden van een mindfulnesstraining(groeps of individueel) is niet meer uitzonderlijk. Er staat teveel op het spel.

Ook wordt het persoonlijk budget opgebouwd door de werknemer  gebruikt om een mindfulnesstraining te vergoeden.

Verdere verantwoordelijkheid die u als werkgever hebt ten aanzien van verzuim van de werknemer kunt u  lezen in de wet verbeterde Poortwachter.Hierin wordt de verantwoordelijkheid van de werkgever bij dreigend lang ziekteverzuim  en re-integratie heel precies beschreven. Is er verzuim door de werknemer  door langdurige stress, burnout dan heeft de werkgever alle belang om een professional(s)in te schakelen. Dit kost geld, maar de kosten/baten analyse van een langdurig verzuimende werknemer helpt deze kosten snel te relativeren

Zie bij Agenda en Tarieven hoeveel een burnout-begeleiding kost en hoeveel een mindfulnesstraining kost als u deze als werkgever betaald.

De Zorgverzekering

Jacqueline Kleve is geregistreerd VMBN mindfulnesstrainer 1.   registratienr:2016765VMBN_logo_2016

De beroepsvereninging voor mindfulness leraren is erin geslaagd om met een aantal zorgverzekeraars (VGZ, Unive, Umcz, IZA gezond samen en IZA overig) vanuit de aanvullende verzekering afspraken te maken over het vergoeden van de mindfulnesstraining voor mensen met een burn-out en andere stressgerelateerde klachten mits er een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts is.

Bent u aangesloten bij bovenstaande zorgverzekeringen, kunt u de training geheel vergoed krijgen.

Er staat ook veel info over vergoedingen op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

 

 

 

 

Tagwolk